Giv de ældre en robotstøvsugerGiv de ældre en robotstøvsuger

Giv de ældre en robotstøvsuger

Det er ikke altid nemt at blive gammel. Mange ting bliver sværere, herunder også rengøringen. Mange ældre er så heldige at få hjælp til rengøringen af den offentlige hjemmepleje. Problemet er bare, at der ofte høres om tilfælde, hvor plejen af de ældre bliver forsømt for også at nå rengøringen. Senest har det også været oppe i nyhederne at hjemmeplejen i f.eks. København bruger tiden på alt andet end rengøring

En måde hvorpå hjemmeplejen igen kan få mere tid til selve plejen, er ved at tilbyde de ældre en robotstøvsuger. På den måde, kan de ældre stadig føle, at de selv er med til at stå for rengøringen af deres hjem. Undersøgelser har også vist, at livskvaliteten hos ældre bliver bedre, jo mere selvhjulpne de er.

Robotstøvsugerne er efterhånden så enkle at bruge, at de ældre sagtens vil kunne betjene dem. De fleste modeller kan programmeres til at køre automatisk og ellers kræver det som regel blot et tryk på én knap og så er rengøringen i gang! Enkelte modeller kan endda styres via fjernbetjening, hvilket gør det muligt at styre støvsugere til at køre præcis hvorhen man ønsker.

Det offentlige er da også begyndt at komme på ret spor. Enkelte plejehjem og institutioner er begyndt at investere i robotstøvsugere, lad os håbe det er en tendens der fortsætter.Tags: , , , ,

2 Kommentarer

Skriv en kommentar
  1. Anni Kjeldmand 12. okt, 2010 kl. 11:07 #

    Jeg er ikke pensionist men nu har jeg efterhånden haft en robotstøvsuger i 3 år. 2 gange under garantien har den været inde og ting er blevet skiftet ud. men nu kører den ok. Men jeg vil lige gøre opmærksom på, at den alså ikke passe sig selv, den skal tømmes efter hver gang,og hvem skal lige gøre det? (ellers spøtter den bare skidet ud igen.)Ofte skal der skiftes nyt filter og børste og hvem sørger lige for at købe dem og udskifte dem? (Jeg vil også lige, gøre opmærksom på at filter og børster er meget dyrer.)
    Det kræver også en vist forberedelse for at robotten kan køre uden at hænge i og dermed stopper.Må hjemmehjælpen gøre det? Robótten er kun efter min mening egnet til et flat gulv uden løse tæpper eller blomststativer o.l. på gulvet, alt skal nemlig løftes op fra gulvet. Min køre ca. 1.½ time, det gør den kun når jeg ikke er hjemme. Jeg er ofte kommet hjem, hvor den er gået i stå oven på et stoleben. jeg vil nødig være pensionist, som vil være tvunget til at hører på larmen fra den i 1½ time. Der er jo pensionister der ikke bare kan gå hjemme fra. Den kan heller ikke erstatte en gang rigtig støvsugning, for så god er den heller ikke. Efter som mange pensonister alligevel kun får støvsuget hver 3 uge gør det jo ingen forskel, for der skal støvsuges hver 3 uge, så kære kommuner I spare ikke noget. Jeg vil forslå at I politikker der skal afgøre om pensonisterne skal have en robot selv afprøver den i sit eget hjem.

  2. Allan Hansen 20. aug, 2011 kl. 11:47 #

    Lorte kommuner der ødelægger livet for de ældre!

Skriv en kommentar

*