KøbsguideRobotstøvsugere – Hvad er det?

Hvem har ikke drømt om en hverdag uden støvsugning? Nu kan den drøm gå i opfyldelse med en automatiske robotstøvsuger, og priserne er efterhånden på et niveau hvor alle kan være med.

Robotstøvsuger udbredelsen er vokset meget hurtigt de seneste par år og er blevet en uundværlig beboer i mange hjem. Den hurtige udbredelse skyldes sikkert robotstøvsugernes gode og forbedrede egenskaber. Der findes efterhånden rigtig mange forskellige producenter og modeller, men ens for stort set dem alle er, at de gør lige præcis hvad de skal, nemlig at støvsuge automatisk. Nogle af de nyere og moderne modeller er udbygget med avanceret teknik, så de kan tidsindstilles til at støvsuge når du ikke er hjemme, UV lys til at dræbe bakterier, fotografiske sensorer og meget mere.

De nyere modeller af robotstøvsugere er blevet designet så de er smarte, mindre og nogle pynter måske endda. De fleste robotstøvsugere kører og rengør både klinker, trægulv og tæpper. Man skal dog være opmærksom på at det ikke er alle modeller der fungerer lige på alle typer tæpper.

Gør den ordentlig rent?

Alle der har set en robotstøvsuger i funktion ved, at de langt fra altid kører logisk rundt på gulvet. Det er fordi robotstøvsugerne har et avanceret indbygget navigationssystem, der gør at den i løbet af køreturen selv sørger for at få kørt over hele gulvet. Hvis du vil være sikker på at din robotstøvsuger når helt ud til kanterne og hjørnerne, skal du sørge for at den er udstyret med en sidebørste. Dette er Roomba modellerne fra iRobot blandt andet kendt for, men også Samsung er begyndt at have dette. Til de nyere modeller af robotstøvsugerne medfølger der endda ladestation, så støvsugeren automatisk kører tilbage og lader op når den er tom for strøm eller færdig med støvsugningen.

Hvilken skal jeg vælge, og hvad koster de?

Der findes efterhånden rigtig mange producenter af robotstøvsugere. Valget af robotstøvsuger afhænger selvfølgelig af ens behov, og hvilke funktioner man ønsker. De billigste robotstøvsugere kan fås fra omkring 1000 fra omkring 1.000,- kr og op til over 10.000 kr. for de store industri modeller. I dette tilfælde hænger pris og kvalitet lidt sammen. Nogle af de helt billige modeller er simpelthen i for dårlig kvalitet, så et godt råd er, at gå efter de kendte mærker, som også har produceret robotstøvsugere i lang tid. Det kan spare dig for en masse ærgelse og problemer.

Brug vores prisoversigt og få et nemt og hurtigt overblik over de forskellige robotstøvsuger modeller og producenter

Hvis du selv har gode råd eller tips, så skriv en kommentar så andre brugere også kan få gavn af dem!7 Kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Henning 22. nov, 2010 kl. 11:32 #

  Hov – I har da helt glemt robotstøvsugeren fra PrimusDanmark!

  Den kan godt nok ikke så mange af de trick, som de dyre modeller, mht at finde tilbage til ladestation eller køre på gulvtæpper. Men den er godt nok billig: kr. 500,00 – jeg har i hvert fald ikke set noget billigere.

 2. lars 04. dec, 2010 kl. 10:01 #

  Når I skriver de billigste robotter starter ved 1000 kr, hvordan kan det så være, at jeres billigste link starter ved 2358 kr.?
  Kigger lidt på en Quigg til 999 kr.

  • Robotmanden 05. dec, 2010 kl. 14:15 #

   Hej Lars,

   Vi har ikke kunne finde yderligere information omkring producenten “Quigg”, men vi tilføjet den gerne til vores prisliste, hvis du sende et link til hvor den kan købes.

   Med venlig hilsen

   Robotmanden 🙂

 3. Laura 10. dec, 2010 kl. 14:22 #

  Aldi, har en på Lørdag d. 11 Dec

  Mrk quigg http://www.aldi.dk/OFFER_DK_SA/OFFER_49/OFF01.SHTML

 4. Charlotte 12. dec, 2010 kl. 14:34 #

  Hvorfor kan man ikke få at vide hvem der står bag denne h3

  • Robotmanden 12. dec, 2010 kl. 14:38 #

   Hej Charlotte,

   Det gør jeg 🙂 Der står en kontakt email i boksen nederst til højre hvis du har spørgsmål eller lign.

   Fortsat god søndag!

 5. søren 03. maj, 2012 kl. 11:45 #

  kunne godt tænke mig om der er nogen der laver robotstøvsuger/vasker til rum pa ca 250-300 kvardratmeter

Skriv en kommentar

*